Sinds 1998 Eén totaal oplossing Corporate IT Partner

IT en OT: hand-in-hand zorgen voor de beste oplossing

Wetec is IT partner voor Corporates en Internationale organisatie en een deel van deze organisaties zijn productie omgevingen. Juist in bedrijven als deze is het verschil tussen IT en OT erg klein.

Het is de Wetec missie om samen met onze partners dit verschil nóg kleiner te maken en oplossingen te bieden die zowel de IT-afdeling als de productie-afdeling optimaal bedienen.

IT en OT zijn twee termen die steeds meer naar elkaar toe trekken in de wereld van technologie en automatisering. IT staat voor Information Technology en OT staat voor Operational Technology. IT heeft betrekking op de systemen en apparaten die worden gebruikt om informatie te verzamelen, op te slaan en te verwerken, terwijl OT betrekking heeft op de systemen en apparaten die worden gebruikt om processen en productie te automatiseren en te controleren.

Een IT-partner kan een grote toegevoegde waarde bieden voor bedrijven die zowel IT als OT gebruiken. Hieronder vindt u een aantal manieren waarop een wij u kunnen helpen:

  1. Integratie van IT en OT

Wetec kan helpen bij het integreren van IT en OT-systemen en -processen, zodat ze naadloos samenwerken. Dit kan de efficiëntie verhogen en de bedrijfsvoering verbeteren.

  1. Beveiliging en databescherming

Beveiliging en databescherming zijn van cruciaal belang in zowel IT als OT. Wij als uw IT-partner kunnen helpen bij het opzetten van beveiligingsmaatregelen en het implementeren van databeschermingsprotocollen om te zorgen voor een veilige en betrouwbare werking van zowel IT als OT-systemen.

  1. Analyse en rapportage

Data-analyse en rapportage zijn belangrijk voor zowel IT als OT. Wij helpen bij het implementeren van analytics-tools en -technieken om betere inzichten te krijgen in de prestaties van zowel IT- als OT-systemen en processen.

  1. Onderhoud en upgrades

IT- en OT-systemen hebben regelmatig onderhoud en upgrades nodig om optimaal te blijven presteren. Een IT-partner kan helpen bij het plannen en uitvoeren van onderhouds- en upgradeactiviteiten om te zorgen voor een betrouwbare werking van zowel IT als OT-systemen.

  1. Training en support

Training en support zijn essentieel voor zowel IT als OT. Een IT-partner kan helpen bij het opzetten van trainingen en het bieden van support voor zowel IT- als OT-systemen, zodat medewerkers optimaal kunnen werken met deze systemen en processen.

Kortom, een IT-partner kan een grote toegevoegde waarde bieden voor bedrijven die zowel IT als OT gebruiken. Door te helpen bij de integratie, beveiliging, analyse, onderhoud en training van deze systemen en processen, kunnen we bijdragen aan een efficiëntere en effectievere bedrijfsvoering.

Goof Weerts

Wenst u meer informatie of advies?

Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek en een offerte op maat.

0495 – 452640

Stuur een e-mail