Sinds 1998 Eén totaal oplossing Corporate IT Partner

DAS

DAS staat voor ‘Direct Attached Storage’. DAS verwijst naar elk opslagapparaat dat rechtstreeks op een computer is aangesloten. Voorbeelden hiervan zijn HDD’s, SSD’s en optische stations.

De term “DAS” is gemaakt om onderscheid te maken tussen network-attached storage (NAS) en storage-area-network(SAN). Voordat NAS en SAN’s beschikbaar waren, was direct-attached-storage de enige optie. Hoewel DAS nog steeds het meest voorkomende type opslag is dat wordt gebruikt voor personal-computing omgevingen, wordt voor de bedrijfs IT-omgeving vrijwel uitsluitend gekozen voor DAS en NAS opslag-oplossingen en in toenemende mate voor Cloud-storage oplossingen.

Het belangrijkste voordeel van DAS is de eenvoud van de installatie. U kunt eenvoudig een apparaat op een computer aansluiten en, zolang de benodigde stuurprogramma’s beschikbaar zijn, wordt het weergegeven als een extra opslagapparaat. Het is niet nodig om netwerkinstellingen te configureren of machtigingen in te stellen voor afzonderlijke computers. Het belangrijkste nadeel van DAS is dat een direct aangesloten apparaat alleen toegankelijk is via de computer waarop het is aangesloten.

IT Beheer door Wetec

  • Kennis en kwaliteit, sinds 1998
  • Eén IT totaal oplossing
  • Dé Corporate IT Partner
  • Ruime projectmanagement ervaring
  • Bewezen effectief contractbeheer
  • Partner van een groot aantal Multinationals
  • Voordelige levering van alle A-merken Hardware

Onze referenties

Goof Weerts

Wenst u meer informatie of advies?

Wetec kan als geen onder adviseren in de beste Storage oplossing en heeft alle producten en kennis van zowel SAN, NAS en DAS oplossingen. De adviseurs van Wetec adviseren je graag over de mogelijkheden en voordelen van de verschillende mogelijkheden.

0495 – 452640

Stuur een e-mail