Sinds 1998 Eén totaal oplossing Corporate IT Partner

SAN

Voor het creëren van grote en betrouwbare shared-storage omgevingen, welke gemeenschappelijk tussen pools van servers moeten kunnen worden gebruikt, wordt veelal gebruik gemaakt van een Storage-Area-Netwerk(SAN).

Het gaat hierbij om block-based data welke op gevirtualiseerde wijze, middels specifieke IT-infrastructuur en netwerken (FibreChannel, iSCSI) beschikbaar wordt gesteld aan de applicaties welke actief zijn binnen de pool van servers. Het is de schakel tussen de fysieke servers in uw datacenter aan de ene kant en de daadwerkelijke storage-subsystemen aan de andere kant.

Storage Area Networks (SAN’s) zijn de meest voorkomende storage oplossingen die door ondernemingen worden gebruikt voor bedrijfskritieke applicaties. Een snel groeiend deel van SAN-implementaties maakt gebruik van All-Flash opslag om hoge prestaties, een lage latentie en lagere totale kosten te realiseren in vergelijking met draaiende harde-schijven. Door gegevens op te slaan in centraal gedeelde opslag, stellen SAN’s organisaties in staat om op een consistente wijze om te gaan met beveiliging, redundantie, gegevensbescherming en noodherstel.

SAN’s zijn goed voor ongeveer 60% van de totale markt voor netwerkopslag. Ze zijn ontworpen om single- point-of-failures(SPOF) te verwijderen, waardoor

SAN’s zeer betrouwbaar en robuust zijn. Een goed ontworpen SAN is bestand tegen storingen van een groot aantal componenten of apparaten, maar kan ook zeer flexibel worden geschaald en meegroeien met gewijzigde behoefte.

IT Beheer door Wetec

  • Kennis en kwaliteit, sinds 1998
  • Eén IT totaal oplossing
  • Dé Corporate IT Partner
  • Ruime projectmanagement ervaring
  • Bewezen effectief contractbeheer
  • Partner van een groot aantal Multinationals
  • Voordelige levering van alle A-merken Hardware

Onze referenties

Goof Weerts

Wenst u meer informatie of advies?

De adviseurs van Wetec adviseren je graag over de mogelijkheden en voordelen voor een SAN oplossing voor uw organisatie

0495 – 452640

Stuur een e-mail