Menu

Global Wifi: wereldwijd veilig wifi

“Altijd en overal veilig wifi aanbieden, is niet zomaar een kwestie van access points ophangen,” aldus Michel Blezer directeur van Global Wifi. Met zijn unieke concept rolt Blezer in zeer korte tijd wifi uit in onder andere gemeentes, pretparken, winkelcentra, jachthavens, parkeergarages en andere publieke gelegenheden. Met behulp van afgeschermde cloudoplossingen en met medewerking van lokale internetverbindingen zorgt hij ervoor dat dit op een uniforme en veilige manier gebeurt.

Blezer: “Global Wifi doet dit volgens de regels. Er worden geen gegevens achtergehouden, zoals via andere hotspots wel het geval kan zijn. We bouwen voor iedere klant zijn eigen privé-cloud. Dat kan onder een naam, maar ook bijvoorbeeld onder een verzamelnaam zoals ‘cultuur’ zodat meerdere evenementen er eventueel gebruik van kunnen maken.” In 2010 rolde Blezer op deze manier voor het eerst wifi uit. Hij deed dit voor de binnenstad van Tilburg, toen nog in zijn functie als IT adviseur bij de Gemeente Tilburg. Het project leverde hem niet alleen een nominatie op voor een prijs voor beste cloudoplossing, maar wekte ook zoveel interesse op bij andere gemeentes dat Blezer besloot voor zichzelf te beginnen.

Partnership met Wetec
“Global Wifi biedt wereldwijd veilig wifi aan en doet dat met name voor grote klanten. Om dat goed te kunnen doen, ben ik op zoek gegaan naar een betrouwbare partner. Wetec is een kleinere, maar zeer klantvriendelijke organisatie die al zeker 15 jaar de Enterprise markt in Nederland bedient en waar de grotere vraagstukken inzake netwerken en dus nu ook wifi in goede handen zijn. Daarbij zijn zij gewend te denken in oplossingen en dat is precies wat ik zocht.”

Binnenstad Weert
Onlangs heeft Global Wifi in een maand tijd de binnenstad van Weert bedekt met wifi. Blezer: “We doen dit met gebruikmaking van alle geschikte internetverbindingen in de stad. Dat zijn naast het netwerk van de gemeente Weert ook alle particuliere internetverbindingen van de individuele ondernemers. Op die manier kunnen we het naast veilig ook snel doen. We configureren alles vooraf. Dat is het concept. Door mijn ervaring weet ik precies hoeveel er nodig is om het wifi-netwerk goed te laten werken. Wetec levert hiervoor de access points die we samen met de eigen aannemer van de klant opgehangen. Vervolgens zorgen we er op afstand voor dat alles perfect werkt. Het is geen enkel probleem wanneer er 1000 mensen tegelijk het wifi op willen. Het stoort ook niet met andere netwerken. Daarnaast is het bovendien mogelijk het systeem uit te breiden met tijdelijke wifi op locaties buiten de binnenstad zoals evenementen als het popfestival Bospop bijvoorbeeld dat ieder jaar in Weert plaatsvindt.

Global Wifi houdt zich bezig met cloudoplossingen en wifi-strategieën. Kijk voor meer informatie op www.globalwifi.eu

CONTACT

Wetec Enterprise IT

Schoutlaan 12

6002 EA  Weert

Postbus 10112

6000 GC Weert


Tel: +31 (0) 495 - 45 26 40

Fax: +31 (0) 495 - 45 25 20

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wetec Solutions

Rodestraat 19

6286 AV Wittem

Postbus 10112

6000 GC Weert


Tel: +31 (0) 495 - 45 26 40

Fax: +31 (0) 495 - 45 25 20

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar boven
Naar beneden